Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Διακήρυξη του φωτός

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τη ‘Διακήρυξη του Φωτός’, της Νεκταρίας Μοσχονησιώτου. Την προσυπογράφουμε ως ένα θεμελιακό κείμενο του αγώνα για την Άμεση Δημοκρατία και το Νέο  Ουμανιστικό Πολιτισμό.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος


Αγαπητέ φίλε

Προσπαθώντας να βρω την πιο ειρηνική διέξοδο στην οργή μου για το τελευταίο 48ωρο σκέφτηκα να γράψω κάτι σαν απάντηση στο Κράτος και τη Βία. Κάτι σαν διακήρυξη της πλατείας, αν τα παιδιά θέλουν να μας εκφράζει .Το παραθέτω, 30 Ιουνίου 2011.

 *
Η Διακήρυξη του Φωτός

Δυνάμεις του σκότους αν δεν το καταλάβατε ήδη άρχισε να ξημερώνει.

Γεννήτορες της άγνοιας , της λήθης, του ψεύδους, της αδικίας, αίτιοι κάθε μορφής δυστυχίας, το Φως το αρχέγονο είναι εδώ. Κυλάει στο αίμα μας. Είναι η φλόγα του Προμηθέα. Εμείς φωτίζουμε το δρόμο και ο δρόμος μας είναι η Ιστορία. Εμείς. Οι απόγονοι του πρώτου ανθρώπου και οι γενάρχες του Μέλλοντος.

Σκλάβοι των χαμερπών αναγκών σας δεν μπορείτε να μας νικήσετε. Είστε κίβδηλοι και κιβδηλοποιοί. Φθαρμένοι και φθοροποιοί.

Μας πολεμάτε και χάνετε γιατί σας καταστρέφει αυτό που είσαστε. Δεν σας πολεμάμε γιατί ήδη έχετε χάσει. Μυρίζετε αποσύνθεση και μοσχοβολάμε δημιουργία. Εμείς πολεμάμε για δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Εσείς δεν είχατε ποτέ ιδανικά.

Η αξιοπρέπεια μας δεν μας επιτρέπει να σας αναγνωρίσουμε σαν αντιπάλους κι ούτε αναγνωρίζουμε κανένα τεχνητό περιορισμό σας γιατί προσβάλει τις πανανθρώπινες αξίες.

Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε διαπραγματευόμαστε με τα απομεινάρια ενός παρελθόντος θλιβερού. Ο κόσμος μας ανήκει. Η Γη είναι το σπίτι μας. Είμαστε οι Νέοι Άνθρωποι.

Είμαστε οι Πολίτες οι Παγκόσμιοι!


Νεκταρία Μοσχονησιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια: